onsdag den 10. september 2008

Etniske minoriteter har mistet tillid til medierne.

TV2's Lars Bennike får travlt i sin nye rolle som seernes redaktør.

Lars Bennike tiltrådte 1. juli som seernes redaktør på TV2. I Vollsmose, Gellerupparken og Blågårds Plads har der de seneste år været stor utilfredshed med mediernes og i særdeleshed TV2's dækning. Grundtvigs Højskole og beboerne hilser Lars Bennike velkommen og inviterer ham til tre offentlige debatter. Lars Bennike håber, at han kan være med til at bygge bro mellem boligområderne og mediebranchen.

Da Grundtvigs Højskole kontaktede de tre boligområder, nævnte alle en utilfredshed med TV2. Under urolighederne i vinterferien 2008 viste TV2 Nyhederne et indslag med overskriften "Gellerup i flammer". Helle Hansen Formand for Gellerupparkens afdelingsbestyrelse udtaler "Der blev i alt brændt to containere og to aviskurve i Gellerupparken. Det stod i skærende kontrast til TV2 Østjyllands dækning blandt andet på hjemmesiden, hvor der stod "Gellerup i flammer" med dramatiske billeder af en brand, som slet ikke fandt sted i Gellerupparken, og prisen for urolighederne blev anslået til at løbe op i millioner af kroner for beboerne".

Sted: Vollsmose (Odense)
Dato: Fredag den 12. september
Tid: kl. 17-19

Sted: Blågårds Plads (København N)
Dato: 3. oktober
Tid: kl. 17-19

Gellerupparken (Århus V)
Dato: 10. oktober
Tid: kl. 17-19


Kontaktperson
Søren Lerche
Grundtvigs Højskole
Email: sorenlerche@gmail.com
Tlf: 50488192

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg synes I har fat på en lidt frelst måde. Jeg vil med det samme sige, at jeg har stor forståelse for jeres ønske om, at medierne skal behandle indvandrere mere fair, men altså: det er et faktum, at der ER problemer. Jeg bor meget tæt ved Århus, hvor der er gitre oppe for at der ikke bliver smidt ting på busserne. Der er hegn om "pæne folks" boliger. Studerende flygter fra kollegier, fordi de udsættes for indbrud. Og i København har vicepolitichefen netop være i pressen med indvandreres uheldige deltagelse i kriminalstatistikken.

Jeg kan godt retorisk spørge: hvordan mener I, at pressen skal omtale disse ting?

Med venlig hilsen
Michael (DJ)
Freelancejournalist og fotograf

Anonym sagde ...

@ Michael

Det er altså ikke kun i gettoerne indbrud sker, det sker i mange steder. Selve i et sted for kun etniske dansker boer ( Kerteminde), sker der en utal indbrud. Men iden her sag udtaler pressen på en anden måde.

Anonym sagde ...

Der er forskel på almindelig journalisme og propaganda.At der er et problem, kan man ikke se bort fra.
Men ét er hvad der er faktum, et andet er når man hælder benzin på bålet og gøre tingene værre end de egentlig er, som nævnt i dette eksempel med afbrædningerne.Medierne har generelt en tendens til at holde medieverdenen i live, ved at fodre den med deres sædvanlige manipulationer, overdrivelser og deres overfladiske retorik.Der bliver sat ligehedstegn mellem Islam og terrorisme og indvandrere bliver associeret med kriminalitet osv, osv. Medierne former enten bevidst eller ubevidst hvilken holdning folk skal have til dette og det er primært et negativt billede