tirsdag den 9. september 2008

Pressemeddelelse vedr. Vollsmose debatmøde

Fredag 12. september kl. 17-19 afholder Grundtvigs Højskole, Mediehuset Vollsmose og Vollsmose Kulturhus en debat om: Mediebilledet af etniske minoriteter – Hvordan kommer vi videre?

Debatpanelet består af: Lars Bennike, Seernes redaktør TV2, tidligere redaktionschef på TV2 Nyhederne Nagieb Khaja, Foreningen Ansvarlig Presse, tidligere på TV2 Nyhederne Randi Marselis, Lektor, ph.d Institut for Litteratur, Kultur og Medier ved Syddansk Universitet Asmaa Abdol-Hamid, Socialrådgiver og Vollsmoseborger

Unge i Vollsmose rækker hånden ud. Vold og kriminalitet præger ofte mediernes vinkling af muslimer og etniske minoriteter og mange borgere i Vollsmose har besluttet ikke at udtale sig til journalister. Initiativtagerne til debatten mener, det er et demokratisk problem og spørger: Hvordan kommer vi videre? I Vollsmose er der en generel mistillid til journalister, mange beboere har besluttet slet ikke at udtale sig til medierne. Mahmoud Daoud, som bor i Vollsmose og er medarrangør af debatten, udtaler: "Det som bekymrer mig mest er, at medierne ofte taler om muslimer og etniske minoriteter, men ikke med os. På den måde opstår der stereotyper, men vi får aldrig lov til at udfordre disse stereotype fortællinger. Det er også sørgeligt, at hvis man fx hedder Mahmoud, så bliver man meget sjældent spurgt om dagligdags emner, som fx "toget er forsinket" eller "huller i vejen". Jeg håber, at dialogen med mediebranchen kan nuancere mediebilledet af muslimer og etniske minoriteter, og at jeg i højere grad kan identificere mig med mediebilledet. Derfor har vi taget initiativ til en debat omhandlende denne problemstilling i håb om at opnå en øget dialog med mediebranchen og på sigt et mere nuanceret og troværdigt mediebillede."

Søren Lerche højskolelærer fra Grundtvigs Højskole, har i flere år arbejdet med at bygge bro mellem medier og etniske minoriteter. Han påpeger, at konflikten mellem mediebranchen og beboerne i Vollsmose er et alvorligt samfundsmæssigt problem. "Når unge med anden etnisk baggrund end dansk ikke genkender mediebilledet af sig selv og sit boligområde, og når man ikke ønsker at bruge medierne som talerør, så har vi et demokratisk problem. Hvis man konstant føler sig skildret som modborger frem for medborger, så øges polariseringen."

Lars Bennike fra TV2 håber, at dialogmødet vil kunne danne grundlaget for et frugtbart samarbejde mellem Vollsmose og mediebranchen. "Jeg vil meget gerne i min rolle som seernes redaktør fungere som brobygger mellem medierne og Vollsmose", siger han.

Peter Ørting, journalist og leder af Vollsmose Kulturhus udtaler: "Efter debatten uddeler vi en pris til nogle unge, der har gjort en særlig indsats for at nuancere mediebilledet af Vollsmose."

Debatten i Vollsmose er del af Next-stop Vollsmose, støttet af Integrationsministeriet og Højskolernes Hus.

Tid og sted: Kulturhuset Vollsmose, Vollsmose Allé 14. 1. 5240 Odense NØ
Dato: 12. september
Tid: kl. 17-19

Kontaktperson: Søren Lerche, projektleder, Grundtvigs Højskole
Telefon: 50488192
E-mail: sorenlerche@gmail.com

0 kommentarer: